Een leuk nieuw avontuur

Gepubliceerd op 28 juni 2023 om 17:49

Jeetje voor het eerst een blog schrijven op mijn site. Hoe gaat dat ook alweer?
Ik heb al een tijd een website, en op de vorige versie had ik wel wat blog berichten staan, alleen zijn die niet meegekomen bij de overgang naar de huidige versie. 
Dus ja, ik ga maar wat doen haha.
Tevens ook een goede test om te kijken of ik technisch goed genoeg onderlegt ben, om het allemaal beetje knap hier op de site te krijgen met foto's en evt video's.
Dus alvast excuus als het wat rommelig eruit ziet allemaal

Je zal in de tekst ook blauwe letters/woorden tegen kunnen komen. Dit klopt en is normaal haha.
Als je daar namelijk op klikt kom je op een nieuwe pagina terecht waar  je meer informatie terug kunt vinden. Scheelt jullie weer veel zoekwerk, en zo maak ik het jullie gelijk lekker makkelijk om op de juiste plekken te komen.

 

In dit eerste blog ga ik gelijk maar beginnen met groot nieuws.
Ik mag namelijk voor het eerst een Engelstalig haakpatroon gaan vertalen naar het Nederlands. Hoe gaaf is dat?
En dan niet zo maar eentje.
Ik mag de Maya's Meadow van Dedri Uys (ace) gaan vertalen, welke nu ook loopt als Cal (crochet along). En daarbij mag ik dus ook nog eens de Nederlandse tutorials er voor opnemen. Echt zo onwijs leuk dat ik dit kan en mag doen.
Voor iedereen die Dedri niet kent;

Dedri is een ontwerpster van haakpatronen. Haar bekendste ontwerpen zijn Sophies Universe,

Charlottes Universe (welke ik heb mogen testhaken)

en de Ubuntu Cal van Scheepjes in 2018.
Dedri is ook mijn meest favoriete haakontwerpster, en heb dus ook al haar dekens inmiddels mee gehaakt. Waarvan ik van Sophie al meerdere versies gemaakt heb.

Website van Dedri vind je hier

 

Links Charlottes Universe, midden en rechts Sophies Universe
midden onder Ubuntu

En nu dus de eer aan mij om de Maya's Meadow Cal te gaan vertalen naar het Nederlands, en de daarbij behorende tutorials te gaan filmen.

Ben momenteel hard en druk ermee bezig.
Het eerste deel is bijna  klaar qua vertalen, en ook deel 1 is gefilmd als tutorial. Wel moet ik alles nog bewerken voor het online kan gaan komen.
Ik moet alles  qua voorbereiding informatie nog vertalen, en zodra die klaar is zal in etappes alles online gaan komen zodat jullie er lekker mee aan de slag kunnen gaan.
De vertalingen komen hier op mijn website te staan, en de video's komen op mijn Youtube te staan. Hiervoor zal ik ook een aparte afspeellijst maken, zodat jullie alles gemakkelijk terug kunnen vinden.
Ook bij het uploaden van de geschreven patronen zal ik de link naar de desbetreffende video tutorial er ook bij gaan linken. Dan is alles lekker bij elkaar.

Dedri Uys de ontwerpster van de Maya's Meadow deken die  zij hier ook vasthoudt.

 

Ik ga nu gauw weer verder aan het werk met de vertalingen, zodat ik ook zo snel mogelijk dingen online kan gaan zetten.
Dedri had al aangekondigd ook dat ik bezig ben met de Nederlandse vertaling, dus moet wel een beetje vaart maken haha.
Heb inmiddels deel 2 en 3 ook ontvangen dus kan wel lekker aan de slag, zodat jullie de "achterstand" straks weer weg kunnen werken.
Mocht je niet kunnen wachten op de Nederlandse patroon vertalingen, dan kun  je uiteraard ook op de site van Dedri de patronen in het Engels gaan gebruiken als je engelse haakpatronen kunt lezen.
Die vind je hier

Even naar beneden scrollen op haar website en je vind daar  overzichtelijk alle delen bij elkaar. De delen die online staan, zijn met blauwe letters aangegeven.

 

Ik zal dus eerst het algemene informatie bestand gaan uploaden hier  op mijn  site, zodat jullie alle benodigdheden overzichtelijk bij elkaar  hebben, en daarmee alvast jullie garens in kunnen gaan slaan.
Ook heb ik een aparte video opgenomen met de mededeling dat ik deze cal dus ga vertalen en filmen. Die vind je hier

 

Dat was hem even voor nu.
Hou mijn site in de gaten voor het verschijnen van de patronen, en abonneer je op mijn youtube kanaal om geen enkele video te missen.

Tot snel en veel haakplezier!

Mike

Reactie plaatsen

Reacties

Anneke
een jaar geleden

Mike, mijn complimenten. Mooi gedaan.
Blijf je volgen. Of ik mee ga haken weet ik nog niet. Ben echt nog een beginner.