Maya's Meadow deel 11 & 12: Verbinden van de motieven

Gepubliceerd op 21 augustus 2023 om 11:40

 

Maya’s Meadow Deel 11 en 12: Verbinden van de Kleine en grote motieven

 

Welkom bij deel 11 en 12 van de Maya’s Meadow CAL.  In deze delen gaan wij onze motieven tot stroken verbinden. Voor het gemak heb ik voor zowel de kleine als grote motieven de instructies uitgeschreven, ondanks dat zij hetzelfde zijn, en voorzien van foto’s.

 

 

Schema en afkortingen

 

Schema gemaakt door Masako Kawahara van Crochet_hmmm

 

 

Opmerking:

  • Deel 11 (verbinden kleine motieven) heeft een stap voor stap foto instructie en schema’s.
    Deel 12 (verbinden grote motieven) is alleen geschreven, omdat het precies hetzelfde gaat als de kleine motieven, alleen met meer steken op een zijkant.
  • Het verbinden van de motieven gaat op een aparte manier. Deze manier geeft het mooiste resultaat. Als je een andere manier gebruiken wilt, worden je stroken enorm hobbelig, en met de rand maken kom je dan niet uit. Volg dus mijn instructies en het komt allemaal goed.

 

 

Deel 11: Verbinden kleine motieven

 

De kleine motieven gaan wij in 2 stroken met elkaar verbinden. Elke strook heeft 10 motieven. Motieven worden van beneden naar boven met elkaar verbonden, in de volgorde zoals in het schema is aangeven hieronder.

 

 

Het verbinden gebeurd allemaal met kleur P.  Op de bijgevoegde foto’s is gebruik gemaakt van een contrasterende kleur, om goed te laten zien hoe de stappen gaan van het verbinden.

 

 

Verbinden van de eerste strook

 

Verbinden van de eerste twee motieven

Verbinding rij 1

 

Start onderaan, en leg het eerste motief (goede kant boven) zo dat het kleur O blad aan je linkerkant ligt (rechts als je linkshandig bent)

Start met een staande 2Hstksam in de eerste 2 stn na de 2L hoekruimte {aangegeven met een pijl in foto 1 en gemaakt in foto 2}.  Hstk in de vlg 30 stn.  2 hstk in de 2L hoekruimte in de punt van het blad {foto 3}.

 

 

Nu ga je het tweede motief van beneden gebruiken. De instructie kan raar overkomen, maar als je het gewoon volgt komt alles goed.

 

Pak het tweede motief van beneden, en leg het zo dat het blad in kleur N naar links is gericht (rechts, als je linkshandig bent)  (goede kant naar voren). Leg het links naast het motief waar je net op gewerkt hebt (rechts, als je linkshandig bent) –(foto 4)

Haak 2 hstksam in de eerste 2 stn na de 2L hoekruimte {foto 5}.  Hstk in de vlg 30 stn. 2 hstk in de 2L hoekruimte op de punt van het blad {foto’s 6 en 7}.

 

 

Vouw het tweede motief over het eerste motief zodat gehaakte rij hstk van beide motieven op elkaar komen te liggen. De achterkant van motief 2 ligt naar boven   {foto 8}. 

 

 

Verbinding rij 2

 

1L. Steek je naald in de eerste st van het bovenste motief, en door de tweede steek van het onderste motief (foto 9). Maak een V. Werk vervolgens door beide motieven, en haak een v in de vlg 31 stk. (foto 10)
Knip draad door en hecht af.

 

 

Open je werk en kijk of het eruit ziet zoals op onderstaande foto (met kleur P uiteraard en geen contractkleur)

 

 

Verbinden van de overige motieven

 

Verbinding rij 1

 

Leg je motief zo, dat het kleur O blad van het laatst verbonden motief, links ligt (rechts, als je linkshandig bent)  met de goede kant naar boven. 

Hecht aan met een staande 2 hstksam in de eerste 2 stn na de 2L hoekruimte. Hstk in de vlg 30 stn. 2 hstk in de 2L hoekruimte op de punt van het blad aan het eind.

Pak het vlg motief en leg het zo neer dat het kleur N blad aan de linker kant ligt (rechts, als je linkhandig bent) met goede kant naar boven. Leg het motief links naast het motief waar je net op gehaakt hebt (rechts, als je linkshandig bent). 

 

 

2 hstksam in de eerste 2 stn na de 2L hoekruimte. Hstk in de vlg 30 stn. 2 hstk in de 2L hoekruimte in de punt aan het eind van het blad.

Vouw het motief over het eerste motief en leg de hstk randjes die je net gehaakt hebt op elkaar. (Zoals we eerder al gedaan hebben).

 

 

Verbinding rij 2

 

1L. Steek je naald in de eerste st van het bovenste motief, en in de tweede steek van het onderste motief en haak een V. Werk door beide motieven, en haak een V in de volgende 31 stn.
Knip draad door en hecht af.

 

Herhaal deze stappen tot je alle 10 de motieven aan elkaar verbonden hebt tot één strook.

 

 

Verbinden van de tweede strook

 

Herhaal bovenstaande instructies voor het verbinden van de tweede strook.

 

 

Deel 12: Verbinden grote motieven

 

De grote motieven worden per 4 verbonden tot een strook. Zo maak je dan 3 stroken. Het verbinden gaat op dezelfde manier als bij de kleine motieven, alleen met meer steken. Kijk in het diagram aan het begin voor de indeling van de motieven.

 

Het verbinden gebeurd nu ook weer met kleur P

 

 

Verbinden van de eerste strook

 

Verbinden van de eerste twee motieven

 

Verbinding rij 1

 

Start met het onderste motief (met goede kant naar boven) en leg het blad met kleur O naar links (rechts als je linkshandig bent). 

Start met een staande 2 hstksam in de eerste 2 stn na de 2L hoekruimte.  Hstk in de vlg 93 stn. 2 hstk in de 2L hoekruimte in de punt aan het eind van het blad.

Nu haak je verder in het tweede motief van beneden.

Pak het tweede motief en zorg er voor dat het blad met kleur N links ligt (rechts, als je linkshandig bent) Met goede kant naar boven. Leg het motief links naast het motief waar je net op gehaakt hebt, (Rechts als je linkshandig bent). 

2 hstksam in de eerste 2 stn na de 2L hoekruimte. Hstk in de vlg 93 stn. 2 hstk in de 2L hoekruimte in de punt aan het eind van het blad.

Vouw het tweede motief op het eerste motief, zodat de achterkant boven komt van het tweede motief. De rand met hstk die je net gehaakt hebt liggen op elkaar. 

 

 

Verbinding rij 2

 

1L. Steek je haaknaald in de eerste st van het bovenste motief, en in de tweede steek van het onderste motief en maak een V. Haak door beide motieven, en haak 94 V.
Knip draad door en hecht af.

 

 

Verbinden van de overige motieven

 

Verbinding rij 1

 

Leg je werk zo  dat het kleur O blad van je laatst verbonden motief links ligt. (rechts, als je linkshandig bent) met goede kant naar boven

Staande 2 hstksam in de eerste 2 stn na de 2L hoekruimte. Hstk in de vlg 93 stn. 2 hstk in de 2L hoekruimte in de punt aan het eind van het blad.

Pak het vlg motief en leg het zo dat het blad met kleur N links ligt (rechts, als je linkshandig bent) met goede kant naar boven. Leg het links naast het motief waar je net op gehaakt hebt (rechts als je linkshandig bent). 

2 hstksam in de eerste 2 stn na de 2L hoekruimte.  Hstk in de vlg 93 stn. 2 hstk in de 2L hoekruimte in de punt aan het eind van het blad.

Vouw het tweede motief over het eerste motief, met de achterkant boven, en met de gehaakte rij hskt bovenop elkaar.

 

 

Verbinding rij 2

 

1L. Steek je haaknaald in de eerste st van het bovenste motief, en in de tweede st van het onderste motief en haak een V. Haak door beide motieven en maak een V in de vlg 94 stn.
Knip draad door en hecht af.

 

Herhaal de instructies om zo alle motieven aan elkaar te verbinden.

 

Verbinden van strook twee en drie

 

Herhaal bovenstaande instructies voor de andere twee stroken.

 

 

Zo, we zijn er bijna! Volgende week vertel ik jullie hoe we alle stroken aan elkaar gaan zetten, en daarna beginnen wij met de eerste 2 rondes van de de rand. De week daarna maken we de rand compleet. Wat vliegt de tijd toch snel!

 

 

Heel veel plezier weer met het haken van deel 11 & 12 namens mij en Dedri.

 

 

 

 

Tot kijk bij deel 13 & 14
Heel veel haakplezier!

 

Mike

 

P.S.

 

Wil je nog een garenpakket shoppen? Dan kan je dat hier doen. Dit is een affiliate link, wat betekend dat als je via mijn link shopt, ik een kleine vergoeding krijg, zonder dat het jouw wat extra's kost.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.